Hejtman přivítal žáky přeštické základní školy

obrazek
01. září 2015 14:58, aktualizováno 13:58, Bc. Eva Mertlová

Hejtman Václav Šlajs při příležitosti zahájení nového školního roku pozdravil žáky Základní školy Josefa Hlávky v Přešticích. Spolu se starostou města Karlem Naxerou a ředitelem Petrem Fornouzem navštívili třídu v budově školy v Rebcově ulici a poté žáky vyššího stupně v budově Na Jordáně.

Třiadvacet chlapců a dívek třídy 4.B přeštické základní v úterý 1. září 2015 čekalo ráno v osm hodin při nástupu do školy překvapení. Zahájení školního roku se zde ujal hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs, který děti hned v úvodu přezkoušel. Na otázku "Víte, kdo je Josef Hlávka, po kterém se vaše škola jmenuje?" znali odpověď všichni. Milým překvapením bylo pro hejtmana zjištění, že jednoznačně nejvíc baví čtvrťáky matematika. To už při návštěvě v další třídě na vyšším stupni byl zájem o předměty odlišný. Hejtman spolu s ředitelem školy a starostou se totiž z objektu v Rebcově ulici přesunuli k novější budově školy v ulici Na Jordáně, kde jsou třídy žáků vyššího stupně.

Ve sportovní třídě 8.C hejtman pozdravil žáky a zároveň účastníky Letní olympiády dětí a mládeže, která se letos uskutečnila v Plzni. Kromě sportovních úspěchů získala na olympiádě třída ocenění za nejvýstižnější a nejzajímavější transparent. Tady už padaly dotazy na budoucí studium a povolání. "Věřím, že letošní léto bylo pro vás jedním z nejkrásnějších, že jste si odpočinuli a nabrali síly do nového školního roku. V něm vám přeji mnoho studijních úspěchů a do budoucna tu správnou volbu školy pro uplatnění v životě," popřál žákům hejtman. Poté hejtman, starosta a ředitel pozdravili žáky třídy 6.E, které hejtman také trochu přezkoušel ze znalostí o své škole a všichni první školní den obstáli na jedničku.

Na závěr návštěvy školy se hejtman sešel s pedagogy, se kterými debatoval například nad přijímacími zkouškami na střední školy, zařazením matematiky jako povinného maturitního předmětu a diskuze se také dotkla nezájmu žáků studovat technické obory.

Fotogalerie