Hejtman se setkal s velvyslancem Švýcarska

obrazek
19. srpna 2014 11:49, aktualizováno 10:49, Mgr. René Zeithaml

Velvyslanec Švýcarska v České republice J. E. Markus-Alexander Antonietti se v pondělí 31. března 2014 na krajském úřadě setkal s hejtmanem Plzeňského kraje Václavem Šlajsem a členy Rady Plzeňského kraje. Jednalo se o zdvořilostní návštěvu. Na postu velvyslance v ČR je Markus-Alexander Antonietti od září 2013.

Při krátkém setkání hejtman Václav Šlajs představil Plzeňský kraj, zmínil dobré postavení kraje mezi ostatními regiony v ČR a také úspěchy ve sportovní oblasti. „Jsem moc rád, že jste mě a moji kolegyni přijali. V Plzeňském kraji mám v plánu strávit tři dny, hned po našem setkání mě čeká přednáška na Západočeské univerzitě a návštěvy firem v regionu. Rád bych také navázal kontakty, které umožní zjistit, jakým způsobem bychom se mohli podílet na projektu Plzeň EHMK 2015," řekl při setkání velvyslanec, kterého doprovázela atašé pro ekonomiku a tisk Soňa Kritzlerová.

Diskuze se také dotkla partnerských regionů našeho kraje. „Mezi partnerskými regiony Plzeňského kraje švýcarský kanton není, ale výborné vztahy máme s bavorskými sousedy, konkrétně s Horní Falí, pak také s partnerskými regiony v Itálii, Francii, Chorvatsku nebo Číně," uvedl hejtman. Závěrem setkání shodně zaznělo, že oblastí spolupráce se nabízí mnoho, je ale nutné zvážit, která by byla nejvhodnější.

Fotogalerie: