Hejtman se setkal se zástupci vietnamských podnikatelů z Plzeňského kraje

obrazek
14. září 2015 16:15, aktualizováno 15:15, Bc. Eva Mertlová

Hejtman Václav Šlajs se v pondělí 14. září 2015 setkal na krajském úřadě se zástupci delegace vietnamských podnikatelů v Plzeňském kraji. Debaty o integraci vietnamské komunity a jejích problémech se zúčastnil také velvyslanec Vietnamské socialistické republiky v ČR Truong Manh Son a radní Plzeňského kraje Jaroslav Šobr.

"Jsem přesvědčen o tom, že také právě vietnamští podnikatelé se podílí na úspěšnosti Plzeňského kraje. A doufám, že takováto setkání napomohou dalšímu rozvoji spolupráce," uvedl hejtman Václav Šlajs v úvodu slavnostního setkání, které po představení Plzeňského kraje přerostlo v neformální debatu. Ta se soustředila především na hlubší integraci vietnamské komunity v Plzeňském kraji a též na rozvoj spolupráce s dalšími vietnamskými regiony.

"Spolupráce mezi Plzeňským krajem a novými vietnamskými regiony napomůže oběma stranám v celkovém rozvoji," řekl velvyslanec Truong Manh Son s tím, že Plzeňský kraj je vůbec prvním krajem ČR, který takovou debatu vyvolal.

Další setkání zástupců Plzeňského kraje se zástupci místních organizací sdružujících vietnamské podnikatele by se mělo uskutečnit ještě v letošním roce a zaměřeno bude dle hejtmana na konkrétní témata - podněty ze stran podnikatelů.

Fotogalerie