Hejtman se zúčastnil otevření třikrát větší expozice Techmania Science Center

obrazek
19. srpna 2014 11:47, aktualizováno 10:47, Mgr. René Zeithaml

Za přítomnosti hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse a dalších představitelů kraje byla slavnostně otevřena hlavní budova Techmania Science Center. Ta se za pět let své existence stala nejen v Plzeňském kraji, ale i v jeho okolí, přední institucí neformálního vzdělávání a nositelkou myšlenek popularizace vědy.

„Plzeňský kraj jako jeden z významných partnerů Techmania Science Center do dnešního dne investoval do jejího rozvoje částku ve výši 20 mil. korun. Zároveň se zavázal, že každoročně jí podpoří částkou 10 mil. korun," prohlásil Václav Šlajs. Projekt dostavby science centra a výstavby 3D Planetária, které bylo otevřeno na podzim roku 2013, byl realizován také díky finanční dotaci ve výši 576 mil. korun z Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace  Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

Nově otevírané expozice v hlavní budově Techmania Science Center na ploše větší než 10 000m² se soustředí na interaktivní prezentaci fyziky, chemie, biologie, obnovitelných zdrojů energie či historické techniky. Vedle interaktivních expozic nabízí vědecké show, workshopy, odborné semináře pro veřejnost i školní skupiny.

Podrobnější informace naleznete na webových stránkách www.techmania.cz.

 
Fotogalerie: