Hejtman slavnostně otevřel nové technické učebny Střední průmyslové školy elektrotechnické

obrazek
25. února 2016 16:27, aktualizováno 15:27, Bc. Eva Mertlová

V rámci návštěv středních škol zřizovaných Plzeňským krajem navštívil ve čtvrtek 25. února 2016 hejtman Václav Šlajs Gymnázium Plzeň na Mikulášském náměstí a Střední průmyslovou školu elektrotechnickou, Plzeň. Za doprovodu radního Jaroslava Šobr se setkal se studenty a pohovořil též s pedagogy. V rámci své návštěvy na SPŠ elektrotechnické také slavnostně otevřel nové technické učebny školy.

První navštívenou školou bylo Gymnázium Plzeň, Mikulášské náměstí, kde hejtmana a radního Jaroslava Šobra přivítal ředitel zařízení Petr Mazanec. Po krátkém seznámení s chodem gymnázia byla na programu prohlídka školy, která se nachází ve více než 100 let staré budově. Hejtman také navštívil studenty při výuce a krátce s nimi pohovořil o studiu a dalším vzdělávání. Debata se uskutečnila také s pedagogickým sborem.

Druhá návštěva měla slavnostnější ráz. Po prohlídce budov Střední školy elektrotechnické, Plzeň hejtman také zde navštívil výuku, seznámil se s průběhem hodiny chemie v laboratoři nebo výuky německého jazyka a matematiky za pomoci multimediálních pomůcek. Zlatým hřebem programu pak bylo slavnostní otevření dvou nových učeben, které jsou zaměřeny na technickou výuku. První učebnou je tzv. inteligentní dům - Smart house, kde si studenti mohou vyzkoušet inteligentní regulační prvky domácnosti a do praxe uvést tak jednoduché ovládání domácnosti přes tablet nebo mobilní telefon. Druhá učebna se věnuje technologiím a montáži fotovoltaických systémů. Studenti se zde nejen prakticky naučí funkčnost i ovládání fotovoltaiky, mohou tu dokonce i skládat praktické zkoušky. Obě učebny škola financovala díky evropským dotacím a především díky podpoře firem, které dlouhodobě se školou spolupracují.

Fotogalerie