Hejtman v doprovodu členů rady navštívil vojenský újezd Brdy

obrazek
19. srpna 2014 11:40, aktualizováno 10:40, Mgr. René Zeithaml

Ve středu 26. března 2014 si hejtman Václav Šlajs spolu s náměstkem pro oblast regionálního rozvoje, fondů EUa informatiku Ivo Grünerem a radním pro oblast životního prostředí a zemědělství Václavem Šteklem prohlédli část území vojenského újezdu Brdy a prodiskutovali možná protipovodňová opatření s ředitelem závodu Berounka státního podniku Povodí Vltavy Miloněm Kučerou.

Hejtman spolu s radními a vedoucími odborů krajského úřadu navštívili místa kolem Třítrubeckého potoka až k soutoku s Padrťským potokem, kterých by se možná protipovodňová opatření mohla v budoucnu týkat. Po území vojenského prostoru je provázel přednosta Újezdního úřadu vojenského újezdu Brdy Petr Šorm, v jehož doprovodu navštívil hejtman a radní také jedinou usedlost v této oblasti – vojenský zámeček, Padrťské rybníky nebo nejvyšší vrchol Brd zvaný Praha. Dle slov radního Václava Štekla je ovšem budování protipovodňových opatření vzdálená budoucnost. „Nyní musíme vyčkat, jak se vyřeší rušení vojenského újezdu a eventuální vyhlášení chráněné krajinné oblasti," uvedl Štekl.

Prohlídce vojenského újezdu přecházela návštěva Atom muzea Javor 51, které vzniklo v bunkru na okraji Brd u obce Míšov. Expozici věnovanou studené válce zde zřídila Nadace Železná opona.

Fotogalerie: