Hejtman Václav Šlajs na návštěvě u německých partnerů

obrazek
20. srpna 2014 15:57, aktualizováno 14:57, Mgr. René Zeithaml

Na návštěvu sousedních bavorských regionů Dolního Bavorska a Horní Falce zavítal koncem června hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs společně se svým náměstkem pro regionální rozvoj, fondy EU a informatiku Ivo Grünerem.

„Chci, aby naše partnerství s našimi sousedními regiony dobře fungovalo. Návštěva byla tentokrát spíše společenská, ale pochopitelně jsme během ní diskutovali o řadě témat, která řešíme společně, ať už jde o dopravní spojení mezi Českem a Německem, partnerství škol, spolupráci v oblasti kultury a turismu, ale i palčivou problematiku distribuce drog," komentuje hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs náplň své cesty.

Cíle návštěvy tedy byly dva. Město Landshut - sídlo vlády Dolního Bavorska, kde hejtmana Václava Šlajse a jeho náměstka Ivo Grünera přivítal vládní prezident Heinz Grunwald, a Regensburg – správní centrum Horní Falce, kde českou delegaci přijal vládní prezident Axel Bartelt.

„Setkáváme se, důvěřujeme si, spolupracujeme, to je pro nás důležité," uvedl během setkání Heinz Grunwald. „Chceme, aby výsledkem našeho partnerství bylo co možná nejvíce konkrétních výsledků," doplnil dolnobavorský vládní prezident.

„Podaří-li se nám z příhraničí vytvořit atraktivní prostor pro mladé lidi, věřím, že budou zůstávat i v oblastech venkova," vyjádřil svoje přesvědčení v otázce budoucnosti příhraničí vládní prezident Horní Falce Axel Bartelt.

„Přijetí v Landshutu i v Regensburgu bylo skutečně velmi vřelé a přátelské, čehož si velice vážím. Spolupráce našich regionů je oboustranně prospěšná a vlastně naprosto logická. Budeme pracovat na tom, aby fungovala i nadále - intenzivně, úspěšně a s viditelnými výsledky," uzavírá hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs.

Fotogalerie: