Hejtman Václav Šlajs poblahopřál Andree Hlaváčkové k vítězství ve Fed Cupu

obrazek
18. listopadu 2014 10:46, aktualizováno 09:46, Mgr. René Zeithaml

Neděle 9. listopadu byla pro tenisové fanoušky šťastným dnem. Český tým ve složení Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká, Petra Kvitová a Lucie Šafářová zvítězil ve finále turnaje Fed Cup 2014 nad německými soupeřkami. Člence vítězného družstva, Plzeňance Andree Hlaváčkové, dnes k čerstvému úspěchu poblahopřál také hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs společně se svými náměstky Jiřím Stručkem a Ivo Grünerem a s radním Jaroslavem Šobrem.

Na hejtmanovu otázku, kterého úspěchu si Andrea Hlaváčková nejvíce váží, však odpověď nezněla, že vítězství ve Fed Cupu, ale stříbrné medaile z letní olympiády v Londýně, kterou vybojovala společně s Lucií Hradeckou. Václava Šlajse zajímalo také, kolik dní v roce stráví úspěšná tenistka ve své rodné Plzni. „V Plzni jsem každé dva měsíce pár dní. Dohromady to možná není ani měsíc," řekla Plzeňanka, pro kterou je cestování nutnou součástí její práce.

A jak je na tom s jinými sporty? Ráda sleduje hokej, ale jen, jak sama říká, hraje-li Plzeň nebo česká reprezentace. Občas se dívá i na cyklistiku, protože mezi cyklisty má řadu přátel. A co se týče aktivního sportování, našla si zálibu v surfování.

 „Sport vás naučí disciplíně, samostatnosti, ale taky zvládat porážky a neúspěchy," oceňuje Andrea Hlaváčková, pro kterou tenisové poháry v dětství nebyly hlavní metou. „Byla jsem ráda za každý malý úspěch. Jako dítě jsem o tenise nepřemýšlela jako o něčem, čím bych se mohla živit," vysvětlila úspěšná hráčka, která bude jednou z tváří letní olympiády dětí a mládeže, kterou v roce 2015 pořádá Plzeňský kraj.

„Přijetím úspěšných sportovců z našeho kraje chceme nejen poblahopřát a vyjádřit naše poděkování, ale propagovat sport jako vynikající volnočasovou aktivitu. A Andrea Hlaváčková rozhodně může být vzorem pro mladé lidi," říká hejtman Václav Šlajs, který plzeňské tenistce předal pamětní list a věcný dar.

Fotogalerie: