Hejtman Václav Šlajs se setkal s první ženou v čele kraje Miladou Emmerovou

obrazek
19. srpna 2014 10:21, aktualizováno 09:21, Mgr. René Zeithaml

Na setkání s prvním hejtmanem Plzeňského kraje Petrem Zimmermannem navázal současný hejtman Václav Šlajs po týdnu další schůzkou.  Na krajský úřad totiž ve středu 19. února 2014 zavítala první a zatím jediná žena zastávající funkci hejtmanky Plzeňského kraje a současně první hejtmanka v historii České republiky vůbec, dnes senátorka Milada Emmerová.

„Setkání se svými předchůdci považuji nejen za příležitost k přátelskému rozhovoru a výměně zkušeností, ale chci jím také vyjádřit respekt k jejich práci v čele regionu,“ říká hejtman Václav Šlajs. „Myslím, že je vždycky dobré a přínosné seznámit se se zkušenostmi předchůdců a navázat na jejich práci. Vedení kraje není otázkou několika málo let. Jde o dlouhodobý proces, při kterém je potřeba zachovávat kontinuitu,“ dodává  současný hejtman Plzeňského kraje.

Tématem rozhovoru hejtmana Václava Šlajse a Milady Emmerové, lékařky a ministryně zdravotnictví z let 2004 - 2005, byla mimo jiné problematika krajských nemocnic a zdravotnictví.  "Zdravotnictví je pro kraje ožehavé téma," shodují se Václav Šlajs a Milada Emmerová.   


Hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs s hejtmankou Miladou Emmerovou.

Milada Emmerová byla hejtmankou Plzeňského kraje v letech 2008 – 2010, kdy byla zvolena do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.  V současné době je Milada Emmerová členkou Senátu.