Kadeřnická soutěž Glamour 2015

12. listopadu 2015 15:30, aktualizováno 14:30, Eva Kolerusová

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Sušice pořádala ve středu 4. 11. 2015 v sušické Sokolovně jedenáctý ročník kadeřnické soutěže Glamour - Kouzlo krásy, který byl zároveň 1. ročníkem Mistrovství České republiky v týmech. Soutěžní týmy měly za úkol připravit originální dámský a pánský účes na téma „Romeo a Julie třetího tisíciletí.“ V soutěži se představilo celkem devět družstev z osmi českých škol.

Soutěž se konala za výrazné podpory Asociace Fisy, akreditované  MŠMT. Členové odborného výboru Asociace Fisy zabezpečili nestranné hodnocení soutěže. V čele poroty stanul pan Jakub Syllte (zakladatel a předseda Asociace Fisy) a pan Pavel Filandr (přední český kadeřník, vizážista, stylista, moderátor a stylista televizního pořadu Popelka). Odborná porota posuzovala nejen kreativitu, náročnost, techniku a čistotu jednotlivých účesů, ale i výsledný efekt a sladěnost soutěžních párů.

Soutěžní týmy bojovaly o první, druhé a třetí místo, dále o mimořádné ceny za nejlepší dámskou tvorbu, za nejlepší pánskou tvorbu a o Zlatou cenu kreativity za image soutěžního páru.

První místo v soutěži a Zlatou cenu kreativity za image soutěžního páru získala Václava Toušová a Sandra Schmidjellová ze SOŠ a SOU Sušice. Druhé místo obsadil Dominik Sikorský a Michaela Polánková z VOŠ SPŠ SOŠŘaS Strakonice. Třetí místo patřilo Erice Plecité a Anetě Němečkové ze SOU Domažlice (středisko Stod).

Mimořádná cena za nejlepší dámskou tvorbu byla udělena Václavě Toušové (Sušice) a za nejlepší pánskou tvorbu Michaele Polánkové (Strakonice).

V rámci hodnocení soutěže odborná porota udělila vybraným soutěžícím „Postupovou listinu“ do finálového státního kola v soutěži Mistrovství České republiky Koruna kreativity, které pořádá Asociace Fisy 21. ledna 2016 v Praze. „Postupovou listinu“ získali žáci ze SOŠ a SOU Sušice, VOŠ SPŠ SOŠŘaS Strakonice, SOU Domažlice a AGT Chomutov (středisko Kadaň).

Ocenění si i letos odnesli velmi pěkné ceny od Asociace Fisy a firem působících v oboru.