KOVO Junior 2013

obrazek
28. února 2013 07:55, aktualizováno 06:55, Bc. Petra Síbalová

22. února 2013 se sešli další soutěžící ve Středním odborném učilišti, Domažlice, Prokopa Velikého 640. To bylo organizátorem soutěže KOVO Junior. Jak vyplývá z názvu, jednalo se o soutěž oborů Obráběč kovů, Mechanik seřizovač a Strojní mechanik.

Regionální kolo předchází celostátnímu kolu, které je zařazeno do soutěže „České ručičky“. Tu vyhlašuje Cech KOVO ČR. Soutěžila dvojčlenná družstva ze Střední průmyslové školy, Klatovy, nábřeží Kpt. Nálepky 36, Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III, Střední průmyslová škola strojnická a Střední odborná škola profesora Švejcara, Plzeň, Klatovská 109, Střední průmyslová škola, Tachov, Světce 1 a domácí družstvo, celkem 25 žáků.

V oboru Obráběč kovů se na prvním místě umístil David Kovacs ze SPŠ Tachov, druhý byl Lukáš Drábek z SOU Domažlice a třetí pak Patrik Pfeifer ze SŠ Rokycany.

V oboru Strojní mechanik patřilo první místo Pavlu Vinklárkovi z SOU Domažlice, druhé Petru Jungmannovi z SPŠ strojnické Plzeň, třetí byl Tomáš Hrdlička ze SPŠ Tachov.

Obor Mechanik seřizovač měl na prvních třech místech žáky z SOU Domažlice v pořadí Rostislav Bek, Jakub Pavlíček a Pavel Havlíček. Do celostátního kola postupují soutěžící z prvního a druhého místa. Vítězové obdrželi hodnotné ceny.