Kraj navštívila velvyslankyně Belgického království

obrazek
19. srpna 2014 13:20, aktualizováno 12:20, Mgr. René Zeithaml

V úterý 15. dubna 2014 zavítala na návštěvu Plzeňského kraje velvyslankyně Belgického království J.E. Francoise Gustinová. Na Krajském úřadě Plzeňského kraje velvyslankyni přijal hejtman Václav Šlajs spolu s náměstkyní Zdeňkou Liškovou a náměstkem Jiřím Stručkem. Velvyslankyni při návštěvě doprovázela Patricie Krobová z Delegace Wallonie-Bruxelles.

Belgická velvyslankyně zavítala do Plzně poprvé. Proto na úvod návštěvy představil hejtman krátce náš region a zmínil také partnerské regiony v zahraničí, se kterými kraj spolupracuje. Při setkání byla zmíněna spolupráce francouzského regionu Franche-Comté, díky kterému naši studenti mohou strávit rok na škole ve Francii. O projektu, který by zajistil francouzsky mluvící lektory do škol v Plzni, hovořila Patricie Krobová, která velvyslankyni doprovázela.

Krátce představila svůj region také J. E. Francoise Gustinová a zmínila spolupráci města Plzně s belgickým městem Mons zejména na poli kulturním. Debata se také dotkla struktury veřejné správy v Belgii nebo čerpání peněz z fondů EU. Velvyslankyně zavítá znovu do Plzně už 6. května, kdy se zúčastní Oslav svobody.

Fotogalerie:

         

Foto: Jindra Radová