Kraj podpoří mladé hokejové hráče částkou 2,7 milionu korun

obrazek
13. května 2015 07:35, aktualizováno 06:35, Bc. Eva Mertlová

Díky Deklaraci o spolupráci mezi Plzeňským krajem a HOCKEY CLUB Plzeň 1929 poputuje na podporu hokejových mládežnických družstev částka 2,7 milionu korun. Oproti loňskému roku je navýšena o 200 tisíc korun.

Deklarace o spolupráci v pondělí 11. května 2015 podepsali na krajském úřadě za Plzeňský kraj hejtman Václav Šlajs a náměstek Jiří Struček, za protistranu předseda představenstva HOCKEY CLUB PLZEŇ 1929 a generální manažer klubu HC Škoda Plzeň Martin Straka a sportovní manažer Tomáš Vlasák. Smlouva deklaruje společný zájem na zkvalitňování výchovy a zlepšování tréninkových podmínek mládežnických družstev HC Plzeň 1929.

„Sport je významnou volnočasovou aktivitou u mladých lidí a i to je jeden z důvodů, proč tradičně Plzeňský kraj podporuje sportování mládeže. Mládežnická hokejová družstva podporujeme už několik let a letos jsme se rozhodli navýšit poskytovanou částku o 200 tisíc korun oproti loňskému roku a v roce 2016 plánujeme podporu mladým hokejistům ve výši tři miliony korun. Věřím, že výchova mladých sportovců je tou správnou cestou k získání nových hokejových hráčů, kteří budou reprezentovat nejen Plzeňský kraj, ale také celou Českou republiku," uvedl hejtman Václav Šlajs.

Za dobrou spolupráci poděkoval zástupcům Plzeňského kraje Martin Straka. "Práce s mládeží je ve sportu to úplně nejdůležitější. Samozřejmě v momentě, když chcete, aby klub dobře fungoval a tým podával skvělé výsledky nejen letos, ale hlavně v budoucnu. My se o to dlouhodobě snažíme. Podpory kraje si opravdu vážíme. I díky ní se mohl z mládežnických týmů až do extraligy dostat Jan Schleiss, Jakub Jeřábek nebo Jakub Lev. Což jsou hráči, kteří klepou na dveře české hokejové reprezentace. Jestli v ní příštích letech zazáří, jako další náš hráč Dominik Simon, kterého sice hokejově vychovala pražská Sparta, ale teď bojuje za indiány, bude to i díky podpoře Plzeňského kraje. Děkujeme!" říká Martin Straka, generální manažer HC Škoda Plzeň.

Fotogalerie: