Kraj slíbil házenkářkám odměnu za postup

obrazek
28. ledna 2015 16:57, aktualizováno 15:57, Bc. Eva Mertlová

Házenkářky plzeňského klubu HC Plzeň mají našlápnuto k postupu do nejvyšší soutěže. Pokud se jim podaří zařadit se do Interligy v házené, přislíbil hejtman Václav Šlajs klub finančně podpořit.

"Házená žen je v Plzni plně na amatérské úrovni a rozpočet, se kterým klub hospodaří, je velmi omezený na to, aby pokryl náklady spojené s účastí v nejvyšší soutěži. Házenkářky nyní hrají druhou nejvyšší soutěž u nás a v případě postupu do česko-slovenské Interligy je finančně podpoříme," uvedl hejtman Václav Šlajs. O podpoře a rozvoji házené debatoval hejtman a jeho náměstek Jiří Struček s předsedou Českého svazu házené Alešem Pospíšilem. "Plzeň společně s Prahou považuji za házenkářské místo číslo jedna v České republice," uvedl Pospíšil. V této souvislosti padla zmínka také o potřebě výstavby házenkářské haly, která by odpovídala požadovaným parametrům. Podle hejtmana by však stavba haly byla možná pouze za finanční podpory státu.

Setkání s hejtmanem Václavem Šlajsem se zúčastnili Pavel Drobil, Aleš Pospíšil a Martin Šafránek (zleva)

Na setkání byli přítomni také zástupci plzeňské házené Pavel Drobil a Martin Šafránek, kteří mimo jiné hovořili o Regionálních házenkářských centrech, která právě vznikají, a jedno z nich bude také v Plzni.

Podpoře sportu se dlouhodobě věnuje také Plzeňský kraj, který každoročně finančně podporuje mládežnické kluby. "Máme zájem na rozvoji sportu, a to zejména u mladých lidí. Letos jsme podpořili částkou 700 tisíc korun klub SSK TALENT -90, při Bolevecké ZŠ. Věříme, že podporou sportu u mladých lidí se podaří vybudovat základnu pro další úspěšné sportovce v našem kraji," uvedl hejtman.