Lyžařské i pěší trasy pro turisty v Domažlicích jsou připraveny

obrazek
10. února 2017 11:49, aktualizováno 14:17, Mgr. Jana Filípková

Ve čtvrtek 9. února 2017 byl za přítomnosti náměstkyně hejtmana pro školství a cestovní ruch Ivany Bartošové zahájen XV. Český zimní sraz turistů na domažlickém náměstí před radnicí, kde se mimo jiné uskutečnilo promítání fotografií na věž kostela a také vystoupil ponocný.

„Samotná turistika nemalou mírou přispívá k podpoře rozvoje cestovního ruchu v daném regionu. Já sama pěstuji turistiku celý život, Chodsko znám velmi dobře, ráda sem vyrazím na běžky anebo pěšky. Věřím, že si všichni odsud odnesete nezapomenutelné zážitky a vzpomínky,“ obrátila se na přítomné Ivana Bartošová.

XV. Český zimní sraz turistů v Domažlicích probíhá ve dnech 9. až 12. února 2017 zásluhou Klubu český turistů – odbor Domažlice a města Domažlice. Pro účastníky, kteří přijeli nejen z České republiky, ale i ze zahraničí, jsou připraveny  lyžařské trasy na upravených tratích, pěší trasy v okolí Domažlic, zimní táboření, bohatý kulturní program, prohlídky města, mše a koncert v kostele a slavnostní zakončení zimního srazu turistickým bálem.

Podrobný program třídenního setkání turistů naleznete na webových stránkách zde.

Klub český turistů – odbor Domažlice je jeden z nejstarších odborů KČT, který byl založen už roku 1893.  Pro turisty v KČT i širokou veřejnost pořádá vycházky, výlety, zájezdy a řadu dalších akcí.  Vlastní a provozuje rozhlednu Kurzovu věž na nejvyšším vrcholu Českého lesa – Čerchovu. Po její generální opravě se stará také o její údržbu.