Mladí jachtaři se pochlubili světovými úspěchy hejtmanovi

obrazek
23. srpna 2017 14:14, aktualizováno 13:14, Bc. Eva Mertlová

Plzeňský kraj se může pochlubit skvělými sportovci z mnoha odvětví oblíbených sportů, jachting se ale dosud na špici nedostal. V letošním roce ale se náš kraj může pochlubit několika skvělými úspěchy. Sourozenci Jakub a Tereza Dobrých se na mistrovství světa mezi 177 posádkami umístili na celkovém 7. místě. Dalšími úspěšnými jachtaři jsou Veronika a Vojtěch Cibulkovi. Oba sourozenecké jachtařské páry se ve středu 23. srpna setkali s hejtmanem Josefem Bernardem, aby od něj převzali poděkování ve formě děkovného listu za reprezentaci Plzeňského kraje a pamětní medaili hejtmana s drobnými dárky.

Světový jachtařský šampionát ve třídě RS Feva se konal v nizozemském Medembliku od 21. do 27. července 2017. Ve výsledkové listině nenajdete žádnou posádku ze suchozemského státu, která by se umístila výše než Jakub s Terezou. Celkové umístění je pro ně velkým úspěchem. "Jako cíl jsme si dali umístění do desátého místa a to se nám splnilo. Povedlo se nám také během uplynulého víkendu zvítězit na závodě na Lipně," dodal Jakub Dobrý.

Sourozenci Veronika a Vojtěch Cibulkovi se jachtingu věnují teprve tři roky, přesto se mohou pochlubit už republikovým vítězstvím a na světovém šampionátu se mezi 177 posádkami umístili na 55. místě. Veronika studuje v zahraničí a kromě jachtingu se věnuje také lyžování. "Jachting je ale pro mne nejdůležitějším sportem a během roku, když jsme v zahraničí, mi velmi chybí. S bratrem jsme málo společně trénovali kvůli mému studiu, přesto jsme byli překvapeni skvělými výsledky, moc nás to oba baví," vysvětlila Veronika Cibulková.

Fotogalerie