Na svoji první návštěvu zavítal do Plzeňského kraje prezident Horní Falce Axel Bartelt

obrazek
19. srpna 2014 11:30, aktualizováno 10:30, Mgr. René Zeithaml

Poprvé od svého jmenování do funkce vládního prezidenta Horní Falce dorazil na návštěvu Plzeňského kraje Axel Bartelt, který na pozici nahradil dřívější vládní prezidentku Brigittu Brunner. Na krajském úřadě Plzeňského kraje přijala návštěvu z bavorské Horní Falce část členů Rady Plzeňského kraje v čele s hejtmanem.

Hejtman Václav Šlajs přivítal nového vládního prezidenta a poblahopřál mu ke jmenování do funkce. V úvodu hejtman krátce představil Plzeňský kraj a zmínil jeho dobré postavení mezi ostatními regiony České republiky. „Úspěchy Plzeňského kraje jsou zásluhou práce občanů kraje, ale velký podíl na tom má také spolupráce s Bavorskem a regionem Horní Falc," řekl při setkání Václav Šlajs s tím, že bychom rádi navázali na vynikající spolupráci s bývalou prezidentkou Horní Falce Brigittou Brunner.

Pozvání, které přišlo z Plzeňského kraje, nás velmi potěšilo a ukázalo, jak důležitá je spolupráce mezi Horní Falcí a Plzeňským krajem. Těší mě, že i nadále budeme moci společně utvářet budoucnost," uvedl vládní prezident Axel Bartelt. Spolupráci na zvýšení atraktivity regionu zmínil ve své řeči také zemský rada a předseda okresního sněmu Franz Löffler. Jeho slova potvrdil také náměstek hejtmana Ivo Grüner, který uvedl jako příklad společné zrealizované projekty v rámci Evropského regionu Dunaj – Vltava. „Do budoucna je pro nás významná spolupráce v oblasti dopravy, konkrétně silnic číslo I/26 a I/27 a zrychlení železničního spojení Plzeň - Mnichov," doplnil Ivo Grüner.

Vládní prezident Axel Bartelt přijel v doprovodu znovu zvoleného zemského rady a předsedy okresního sněmu Franze Löfflera, dále jej doprovázel Franz Weichselgartner, EU-Koordinátor a vedoucí odboru hospodářství, rozvoje a dopravy Horní Falc a tisková mluvčí Carmen Boßle.

Příští oficiální setkání zástupců Plzeňského kraje a Horní Falce se uskuteční v termínu 19. a 20. května 2014 na zámku Zbiroh v rámci 6. Partnerského fóra "Plzeňský kraj a Horní Falc – evropští sousedé".

Fotogalerie:

         

Foto: Jindra Radová