Nové příležitosti pomáhá hledat Italsko-česká obchodní komora

obrazek
20. srpna 2014 16:17, aktualizováno 15:22, Mgr. René Zeithaml

Podnikatelé, zástupci organizací podporující podnikání a představitelé Plzeňského kraje a města Plzně se ve čtvrtek 3. července 2014 setkali se zástupci Italsko-české obchodní komory, aby se vzájemně poznali a získali informace z oblasti podnikání. Setkání uspořádala Italsko-česká obchodní a průmyslová komora (Camic), která už několik let v České republice působí a pomáhá podnikům jak v Čechách, tak v Itálii, nacházet podnikatelské příležitosti.

Zahájení setkání se ujal hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs, který krátce představil region s tím, že věří, že dnešní setkání bude mít pozitivní vliv na rozvoj Plzeňského kraje. Podrobněji kraj popsal přítomným náměstek hejtmana Ivo Grüner, který vyzdvihl zejména výhodnou polohu kraje u hranic s Bavorskem, zmínil se také o tradici strojírenského průmyslu v regionu a v neposlední řadě také tradici pivovarnictví a dalších odvětví typických pro náš kraj. Důvod společného setkání vysvětlila Livia Romani, generální tajemnice Camic. „Je velmi důležité poznat firmy a také instituce, které působí v regionu, proto jsem ráda, že nám Plzeňský kraj umožnil setkání na krajském úřadě a že naše pozvání přijali zástupci institucí podporující podnikání," uvedla Livia Romani.

Město Plzeň, investice a plány do budoucna a podnikatelské možnosti přiblížil náměstek primátora města Plzně pro ekonomickou oblast Martin Zrzavecký. Radka Trylčová, ředitelka Regionální hospodářské komory Plzeňského kraje představila působnost, aktivity a služby, které komora podnikatelům poskytuje. Podporu podnikatelů zajišťuje v regionu také organizace CzechInvest, kterou uvedla její ředitelka Martina Malíková, Asociaci hospodářských komor Jihozápad krátce představil předseda představenstva Miloslav Zeman.

Fotogalerie: