Nový generální ředitel Plzeňského Prazdroje navštívil hejtmana na krajském úřadě

obrazek
19. srpna 2014 11:33, aktualizováno 10:35, Mgr. René Zeithaml

Pozvání na setkání s hejtmanem a radními Plzeňského kraje přijal v úterý 25. března 2014 nový generální ředitel a předseda představenstva společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. Paolo Lanzarotti. Jednalo se o přátelskou návštěvu, s cílem připomenout vzájemnou spolupráci a její pokračování v dalším roce.

Jsme velmi rádi, že spolupracujeme s Plzeňským Prazdrojem, který je svými produkty známý nejen u nás, ale v celém světě. Plzeňský Prazdroj je pojem - máme dobré strojírenství, úspěšné hokejisty a fotbalisty, ale věhlasu, jaký má plzeňské pivo ještě nikdo nedosáhl," řekl v úvodu setkání hejtman Václav Šlajs. Hejtman také krátce zmínil úspěchy Plzeňského kraje nejen v rámci České republiky, ale celé východní Evropy, a to v souvislosti s oceněním – nejlepší region v oblasti podpory zahraničních investic zemí východní Evropy. Podporu vzájemné spolupráce vyjádřil i generální ředitel Plzeňského Prazdroje Paolo Lanzarotti „Těší nás, že má Plzeňský kraj zájem s námi i nadále spolupracovat. Uvědomujeme si, jak je naše firma významně spojena s tradicí regionu". Dále zmínil důležitost podpory ze strany jak Plzeňského kraje, tak města Plzně a zmínil také prohloubení spolupráce v příštím roce, kdy bude město Plzeň Evropským hlavním městem kultury.

Debata se týkala i produkce společnosti Plzeňský Prazdroj, oblasti exportu a tuzemské spotřeby produktů nebo udržení kvality točeného piva. V závěru setkání padla také zmínka o technicky vzdělaných pracovnících, o něž má firma zájem. Hejtman v této souvislosti uvedl projekty, které vznikly na podporu zájmu o technické obory a také založení Nadačního fondu pro technické vzdělávání, kde se počítá se zapojením významných firem regionu. 

Fotogalerie: