O pohár SYSTHERM

obrazek
29. května 2013 10:26, aktualizováno 09:26, Bc. Petra Síbalová

Již pátý ročník národní soutěže odborných dovedností žáků učebního oboru Mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení a soutěže o putovní pohár generálního sponzora SYSTHERM  se konal ve dnech 21. - 22. května 2013 na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti, Sušice, U Kapličky 761, která byla organizátorem celé akce.

Do Sušice přijeli soutěžící se svými pedagogy z 12 škol z celé České republiky.  13. soutěžícím účastníkem bylo družstvo domácích, tedy SOŠ a SOU Sušice.

Po dvoudenním klání a sečtení výsledků dosažených v teoretické a praktické části soutěže zvítězilo družstvo Středního odborného učiliště elektrotechnického, Plzeň, Vejprnická.

Všichni účastníci převzali z rukou hlavních sponzorů, spolupořadatelů a pořadatelů soutěže drobné upomínkové předměty. Vítězná družstva potěšily velmi hodnotné věcné ceny a absolutního vítěze i putovní pohár hlavního sponzora. Soutěž  přispěla nejen k popularizaci technického učebního oboru, ale byla i důkazem kvalitní přípravy žáků.