OŠ výroby a služeb Plzeň hostila „Jarní kuchařskou soutěž“

obrazek
25. dubna 2016 13:27, aktualizováno 12:27, Petra Olivková

Dne 20. dubna 2016 se sjelo do Odborné školy výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56, deset soutěžních týmů z 8 škol ze 4 krajů, aby se zúčastnily již 12. ročníku gastronomické soutěže s názvem „Jarní kuchařská soutěž“. Tato soutěž je určena pro žáky, kteří studují gastronomické obory kategorie E. Přítomné přivítala ředitelka Odborné školy výroby a služeb, Mgr. Bc. Hana Krýslová spolu s vedoucí odboru školství, mládeže a sportu JUDr. Jaroslavou Havlíčkovou, MBA.

Soutěžícím byly předem v propozicích zadané 3 úkoly, jež musí během stanoveného času splnit. První úkol byl obložený chlebíček - dva druhy chlebíčků po 4 kusech. Druhý úkol spočíval v přípravě jarního salátu, kde soutěžící mohli použít ovoce, zeleninu, tepelně upravené maso, uzeniny, sýry, apod. Třetí soutěžní úkol spočíval v prostření slavnostní tabule pro dvě osoby v libovolném stylu. Hodnotící porota byla sestavena ze zástupců zúčastněných škol. Porota po celou dobu soutěžního klání hodnotila hygienu, kreativitu, upravenost soutěžících a jednotlivé soutěžní úkoly.

Na prvním místě se umístila Střední škola živnostenská a Základní škola, Planá a druhé i třetí místo si odvezla z Plzně Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Beroun. Tyto tři první místa obdržely věcné dary, všichni soutěžící pak dostali pamětní listy a sladkou odměnu.