Oslavy 10. výročí založení česko-španělského studijního oboru na Gymnáziu Luďka Pika

obrazek
08. září 2017 13:08, aktualizováno 12:08, Mgr. René Zeithaml

V Malém sále Měšťanské besedy v Plzni proběhly 8. září 2017 oslavy 10. výročí založení česko-španělského studijního oboru na Gymnáziu Luďka Pika, Plzeň. Záštitu nad oslavami měl velvyslanec Španělska v ČR J.E. Pedro Calvo-Sotelo Ibaňez-Martin a náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství a cestovního ruchu Ivana Bartošová. Ta ocenila tento projekt a studentům popřála studijní úspěchy a především další uplatnění.

V první části programu proběhly projevy a poděkování proložené vystoupením pěveckého sboru gymnázia. Ve druhé části vystoupili studenti s autorskou hrou profesorů gymnázia ve španělštině.

Gymnázium Luďka Pika, Plzeň je státní škola, jejímž zřizovatelem je Plzeňský kraj. Studium je všeobecné a trvá čtyři, šest nebo osm let. Kapacita školy je 680 studentů ve všech formách studia.

Koncepce studia vychází z přesvědčení, že studenti si sestaví nejvhodnější kombinaci volitelných předmětů sami s ohledem na svoje budoucí studium. Široká paleta volitelných předmětů, které škola nabízí, umožňuje studentům vytvořit si individuální zaměření studia.

Výuku česko-španělského studijního oboru zajišťuje gymnázium společně s Velvyslanectvím Španělska a Ministerstvem školství ČR.

Fotogalerie: