Pěvecký sbor Da Capissimo šířil slávu české lidové písně v USA

obrazek
26. září 2014 09:55, aktualizováno 08:55,

Středoškolský pěvecký sbor Da Capissimo ZUŠ Rokycany se o prázdninách zúčastnil koncertního zájezdu do USA a Kanady. Všichni členové sboru zde strávili nezapomenutelné chvíle a přivezli si domů nádherné zážitky.

Prvních pět dní byli sboristé hosty festivalu Children of the World in Harmony, který se konal v malebném městečku Petoskey na břehu Michiganského jezera ve státě Michigan v USA. Zde se seznámili s dalšími účastníky festivalu, se kterými účinkovali na dalších koncertech a společných akcích. Naše žáky i pedagogy nejvíce zaujala hudební skupina Mariachi Del Rey z Texasu a pěvecký sbor z Finska.

Náš sbor měl ve svém programu především lidové písně v nejrůznějších úpravách. Ty se zde brzy staly velmi populární, stejně jako celé Da Capissimo. A celkový úspěch byl ještě umocněn lidovými kroji, v nichž sboristé nakonec strávili skoro celý pobyt. Vystoupení měla velký ohlas a sbor zažil dokonce velký potlesk stojícího publika. Koncerty probíhaly ve velkých koncertních halách v městečku Charlevoix a Petoskey. Každý sbor dostal šanci předvést to nejlepší ze svého repertoáru.

Po krásných dnech v Petoskey a v Charlevoix se členové sboru přesunuli do kanadského Toronta, kde prožili další dva nádherné dny.

První den byl věnován výletu na Niagarské vodopády. Všichni byli nadšení nádherou, která byla všude kolem. Nejsilnějším zážitkem z cesty byla jistě projížďka na lodičce uprostřed vodopádů. I tady zazněl zpěv za mohutného potlesku ostatních výletníku.

Poslední den byl věnován prohlídce Toronta, kde všechny nejvíc uchvátila věž se skleněnou podlahou a nádherný výhled na město z jejího vrcholu.

O velkém úspěchu pěveckého sboru Da Capissimo Základní umělecké školy, Rokycany, Jiráskova 181 svědčí děkovný dopis od pořadatele festivalu pana Jacka Kukuka. Vyjadřuje v něm velké uznání celému sboru, který byl na festivalu velmi oblíbený, obdivuje krásu české hudby a děkuje i všem dětem a jejich rodičům za jejich perfektní chování a vystupování během celého festivalu.

Naše poděkování patří pěveckému sboru Da Capissimo za výbornou reprezentaci města Rokycany, Plzeňského kraje, ale i celé České republiky, sbormistryni paní Aleně Vimrové, korepetitorce paní Daně Šeblové a za podporu celé akce řediteli ZUŠ panu Luboši Klasnovi.

 

                                                   Foto: Zdeněk Šebl

 

 

                                                  Foto: Zdeněk Šebl