Plzeň hostila Sněm Asociace muzeí a galerií

obrazek
05. listopadu 2015 17:00, aktualizováno 16:00, Bc. Eva Mertlová

Zástupci muzeí a galerií z celé České republiky se sešli ve středu 4. listopadu 2015 na XI. Sněmu Asociace muzeí a galerií ČR v Plzni. Za Plzeňský kraj se sněmu zúčastnil radní Jaroslav Šobr. Záštitu nad akcí převzal hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs.

Sněm Asociací muzeí a galerií je vrcholným orgánem Asociace muzeí a galerií ČR a cílem tohoto setkání v západočeské metropoli byla nejen volba nového vedení, ale také příprava koncepcí a strategií Asociace muzeí a galerií na další tříleté období 2016 - 2018. Sněmu se zúčastnilo na dvě stovky představitelů muzeí a galerií z celé ČR. Nechyběli ani zástupci organizací zřizovaných Plzeňským krajem např. ředitel Západočeského muzea František Frýda. Předmětem jednání byly především aktuální problémy českého muzejnictví. S projevem nejen aktuálním problémům vystoupila náměstkyně ministra kultury Anna Matoušková.

"Kulturní dědictví je právě to, čím se Česká republika může pochlubit. Je třeba se jeho zachování a péči o něj věnovat co nejdůkladněji," uvedl radní Jaroslav Šobr při zahajovacím proslovu.