Plzeňský kraj dětem

obrazek
02. července 2012 06:41, aktualizováno 07:07, Mgr. René Zeithaml

V úterý 28. června se náměstí Republiky v Plzni zaplnilo rodiči, dětmi a širokou veřejností. Pod záštitami Plzeňskýho kraje a ministerstev, která jsou s bezpečností a výchovou mládeže spojená se zde konala akce, která měla za úkol oslovit širokou veřejnost a upozornit na značná rizika spojená se všemi druhy činností dětí a mládeže a do prevence a boje proti těmto rizikům zapojit aktivně i organizace a společnosti, které mají bezpečnost životního prostředí přímo ve své náplni nebo nabízejí produkty, které k bezpečnosti přispívají.


náměstek hejtmana Plzeňského kraje Jiří Struček a Zdeněk Štybar při zahájení akce

Děti se tu dozvěděly, jak poskytnout první pomoc v případě úrazu nebo jakým způsobem provést umělé dýchání. Až do 16 hodin byl pro návštěvníky připraven bohatý program, ve kterém vystoupili například Dáda Patrasová, skupina Maxim Turbulenc, Kroky  Michala Davida, soubory z dětských domovů, Taneční škola Dance Nation Plzeň, fotbalisté, hokejisté a mnoho dalších v čele s Michalem Jančaříkem a Zorou Kepkovou z televize Nova v roli moderátorů.


skupina Maxim Turbulenc

Součástí akce byly také různé dětské atrakce, zvířátka ze ZOO, soutěže o ceny, autogramiády, dopravní hřiště, ukázky hasičů, záchranářů, policie..... Nedílnou součástí akce pak byla i sponzorská podpora ve prospěch vybraných jednotlivců, dětských domovů nebo nadací či spolků.
Spolupořadateli projektu byly GENESY s.r.o. a Nadace BESIP.