Plzeňský kraj je nadále hlavním partnerem mládežnických družstev Viktoria Plzeň – fotbal, o. s.

obrazek
19. srpna 2014 14:28, aktualizováno 13:28, Mgr. René Zeithaml

Plzeňský kraj a občanské sdružení Viktoria Plzeň – fotbal, o. s. jsou stabilními partnery. Deklaraci o spolupráci na rok 2014, podle níž podpoří Plzeňský kraj výchovu mládežnických družstev částkou 2,5 milionu korun, podepsali zástupci obou stran 26. května 2014 na krajském úřadě. Slavnostní událost využil hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs i jako příležitost poděkovat hráčům FC Viktoria Plzeň za vynikající reprezentaci kraje v sezóně 2013/2014.

Naše partnerství s Plzeňským krajem je stabilní, čehož si velmi vážíme. Deklarace, kterou dnes podepisujeme, už je čtvrtá v pořadí a Plzeňský kraj je tak opět hlavním partnerem mládeže Viktoria Plzeň – fotbal," konstatoval Petr Žitek, předseda občanského sdružení Viktorie Plzeň – fotbal, které ve čtrnácti týmech všech věkových kategorií sdružuje více než 350 dětí z celého Plzeňského kraje a vychovává mladou generaci pro nejvyšší českou fotbalovou soutěž. Fotbal přitom nehrají jen chlapci, dva týmy tvoří děvčata.

Deklaraci svými podpisy stvrdili hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs a jeho náměstek pro oblast školství, sportu, cestovního ruchu a projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 Jiří Struček na straně jedné a generální manažer FC Viktoria Plzeň Adolf Šádek společně s předsedou občanského sdružení Viktorie Plzeň ‑ fotbal Petrem Žitkem na straně druhé.

Smluvní strany se deklarací zavázaly spolupracovat v oblasti kvalitní výchovy a sociálního programu mládežnických fotbalových družstev. Tento cíl podpoří v letošním roce Plzeňský kraj dotací ve výši 2,5 milionu korun.  

Na krajský úřad v doprovodu trenéra Dušana Uhrina zavítal i kompletní tým FC Viktoria Plzeň. „Fotbalová pohádka pokračovala i v této sezóně," řekl během setkání s hráči hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs. „I když se letos nepodařilo získat titul, rozhodně máte být na co pyšní. Děkuji Vám za to, jak reprezentujete Plzeňský kraj. Věřím, že v mládežnických týmech vyrostou vaši následovníci," vyjádřil naději na pokračování úspěšné cesty plzeňského fotbalu hejtman Václav Šlajs.

Fotogalerie: