Plzeňský kraj má juniorskou mistryni světa v triatlonu XTERRA

obrazek
16. července 2018 15:41, aktualizováno 14:41, Mgr. René Zeithaml

Pavlínu Vargovou, novopečenou juniorskou mistryni světa v triatlonu XTERRA, přijal v pondělí 16. července 2018 hejtman Josef Bernard. Pavlína je členkou Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje.

O náročnosti závodu, o tom, co všechno obnáší příprava a jaké jsou nástrahy triatlonu XTERRA přišla pohovořit Pavlína Vargová v doprovodu trenéra Jana Řehuly. Na samotný závod do Dánska jela s otcem a i přes poměrně "sparťanské" podmínky dokázala vybojovat zlatou medaili. „Mezi juniorkami nás bylo šest. Z vody jsem vybíhala druhá, ale z kola už jsem sesedala jako první," popisuje závod Pavlína. Závod to byl náročný nejen na 15 kilometrech na kole, ale také při běhu, kdy trať vedla částečně hlubokým pískem na břehu moře, pár metrů i ve vodě a jeden úsek bylo do kopce nutné zdolat šplhem na laně. Celou trasu, tedy 500 m plavání, 15 km na kole a 5 km běhu zvládla Pavlína za 1:25 min.

Hejtman úspěšné závodnici pogratuloval a popřál také mnoho úspěchů do dalších soutěží, zejména na mistrovství Evropy na Ibize.

Více o závodu najdete zde.

Fotogalerie: