Plzeňský kraj má nového sportovce roku

obrazek
07. dubna 2017 10:01, aktualizováno 09:01, Mgr. René Zeithaml

Fotbalista Viktorie Plzeň Roman Hubník, jenž na pomyslném trůnu vystřídal svého spoluhráče Matúše Kozáčika, který vyhrál minulý ročník ankety Nejúspěšnější sportovec Plzně a Plzeňského kraje, obsadil ve čtvrtek 6. dubna 2017 pomyslný trůn krále sportovců v Plzeňském kraji. „Prvenství v anketě si moc vážím. Je to ocenění nejen moje, ale celé Viktorky Plzeň. Díky klukům jsem ho mohl získat, jsem za to strašně rád a moc za to děkuji," uvedl Deníku Roman Hubník, který se večera nemohl zúčastnit. Cenu za něj převzal tiskový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Fotbalisté českého mistra Viktorie Plzeň triumfovali v kategorii nejlepších kolektivů, kde získali prvenství společně s dalším mistrovským celkem, házenkáři Talentu Robstav M.A.T. Plzeň, kteří vloni vybojovali titul šampiona už potřetí v řadě. Nejlepším ženským kolektivem bylo vyhlášeno družstvo sportovních střelkyň SSKP Rapid Plzeň. Kategorii žen vyhrála moderní pětibojařka Barbora Kodedová, účastnice olympijských her v Riu.

Velký potlesk sklidil plzeňský boxer Štěpán Horváth, který byl oceněn v kategorii Mimořádný sportovní výkon roku. Čtyřiatřicetiletý člen plzeňské formace Qwert Boxing na pódiu ukázal i pás profesionálního mistra Evropy WBO, který získal vloni v březnu před domácím publikem v Plzni, a už dvakrát titul evropského šampiona obhájil.

V juniorské kategorii triumfovali sportovní střelec Filip Nepejchal z SSKP Rapid Plzeň, účastník letošních olympijských her v Riu, který se stal zároveň i nejlepším juniorským sportovcem Plzeňského kraje, a skigolfařka Tereza Koželuhová (GC Plzeň-Dýšina).

Oceněni byli i nejlepší hendikepovaní sportovci – golfista Aleš Süsser (Golf club Darovanský dvůr) a florbalový tým vozíčkářů SKH Meteor Plzeň.

Krajánky roku se stali tenistka Barbora Strýcová, držitelka bronzové medaile z olympijských her v Riu, a Roman Kreuziger, který vloni skončil devátý v celkové klasifikaci nejprestižnějšího cyklistického závodu světa Tour de France.

Kategorii trenérů ovládli Martin Šetlík, kouč mistrovského Talentu Robstav M.A.T. Plzeň, a Karel Rada, trenér fotbalistek Viktorie Plzeň a reprezentace. Karel Rada se stal prvním trenérem v historii českého ženského fotbalu, který se probojoval na ME – s dorostenkami se zúčasnil v Bělorusku Eura týmů do 17 let. Letos v únoru se stal koučem ženské reprezentace.

V anketě Sportovní hvězda čtenářů Plzeňského deníku zvítězil brankář Viktorie Plzeň Matúš Kozáčik.

Do síně slávy byly slavnostně uvedeny legendy plzeňského sportu – mistr světa v házené z roku 1967 František Heřman, kterému bude příští měsíc 79 let, dále držitel čtyř medailí z mistrovství světa v házené, sedmaosmdesátiletý Karel Čermák, a také dva letošní sedmdesátníci – hokejová legenda Karel Trachta a ikona fotbalové Viktorie Plzeň Zdeněk Michálek.

Výsledky ankety Nejúspěšnější sportovec Plzně a Plzeňského kraje 2016, kterou za podpory Plzeňského kraje a města Plzeň společně pořádají Plzeňská sportovní unie, Deník, Česká unie sportu a agentura Sport Action, byly vyhlášeny 6. dubna 2017 na galavečeru v Měšťanské besedě v Plzni. Akce se zúčastnil mimo jiné i hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard.

Fotogalerie:

  

VÝSLEDKY

Nejúspěšnější sportovec Plzeňského kraje:
          Muži:    Roman Hubník (fotbal, FC Viktoria Plzeň)
Junioři: Filip Nepejchal (sportovní střelba, SSKP Rapid Plzeň)
 
Nejúspěšnější sportovec Plzně:
          Muži:    Roman Hubník (fotbal, FC Viktoria Plzeň)
Ženy:   Barbora Kodedová (moderní pětiboj, PSC Plzeň)
Junioři: Filip Nepejchal (sportovní střelba, SSKP Rapid Plzeň)
Juniorky: Tereza Koželuhová (ski&golf, Golf Club Plzeň-Dýšina)
 
Kolektivy:
Muži:    FC Viktoria Plzeň (fotbal)
                      Talent Robstav M.A.T. Plzeň (házená)
          Ženy:    SSKP Rapid (sportovní střelba – Aneta Brabcová, Gabriela
                      Vognarová, Lucie Brázdová)
 
Plzeňská sportovní legenda:
Karel Čermák (házená)
František Heřman (házená)
Zdeněk Michálek (fotbal)
Karel Trachta (hokej)
 
Mimořádný výkon roku:
          Štěpán Horváth (box, Qwert Boxing Plzeň)
 
Krajánek roku:
Barbora Strýcová (tenis)
Roman Kreuziger (cyklistika)
 
Nejúspěšnější hendikepovaný sportovec:
          Aleš Süsser (golf, Golf club Darovanský dvůr)
          SKH Meteor (florbal,extraliga vozíčkářů)
 
Trenér roku:
Martin Šetlík (házená, Talent Robstav M.A.T. Plzeň)
Karel Rada (fotbal, FC Viktoria Plzeň)