Plzeňský kraj navštívil velvyslanec Vietnamu

obrazek
19. srpna 2014 13:35, aktualizováno 12:35, Mgr. René Zeithaml

Na setkání s hejtmanem Plzeňského kraje Václavem Šlajsem přijel v úterý 22. dubna 2014 velvyslanec Vietnamu v České republice J. E. Truong Manh Son v doprovodu svého prvního a druhého tajemníka.

V úvodu setkání představil hejtman Václav Šlajs Plzeňský kraj a zmínil také vesměs pozitivní zkušenosti s občany vietnamské národnosti žijící v regionu. Velvyslanec Vietnamu uvedl, že si velmi váží dlouhodobé spolupráce České republiky a Vietnamské socialistické republiky. „Věřím, že naši spolupráci budeme nadále prohlubovat, a to i na krajské úrovni. Rád bych poděkoval Plzeňskému kraji a také Plzni za vytváření podmínek pro vietnamskou komunitu a věřím, že to tak bude i do budoucna," uvedl velvyslanec. Zmínil také oslavy 60 let spolupráce České republiky a Vietnamu, které proběhnou příští rok.

Debata se také dotkla drogové problematiky vietnamské komunity v pohraničí. V této oblasti již Vietnamská socialistická republika spolupracuje s českou stranou a spolupráci by chtěla ještě zintezivnit na základě konkrétních informací z regionů. Nabídku na spolupráci hejtman ocenil a na závěr vyjádřil podporu rozvíjení vztahů na všech stupních vietnamsko-české organizační struktury.

Fotogalerie: