Plzeňský kraj navštívili investoři z čínského Zhuzhou

obrazek
15. února 2017 15:16, aktualizováno 14:56, Mgr. René Zeithaml

Do Plzeňského kraje zavítali investoři z čínského města Zhuzhou vyjednávající prodej společnosti Škoda Transportation. Ve středu 15. února 2017 je na krajském úřadě přijal hejtman Josef Bernard společně s ředitelem úřadu Jiřím Leščinským. Po představení kraje debatovali čínští zástupci s hejtmanem o budoucnosti Škody Transportation.

Naše společnost se zabývá především výrobou rychlovlaků, v budoucnu bychom také chtěli vyrábět tramvaje a soupravy pro metro. Chtěli bychom využít české technologie v Číně a čínské technologie v Plzni. Už dnes působíme v téměř padesáti zemích světa, Škodu Transportation si představujeme rozšířit i mimo země střední a východní Evropy," uvedl  viceprezident skupiny CRRC Xu Zongxiang.

Značka Škoda má ve světě velice dobré jméno. Spojením obou společností může přinést oběma stranám větší možnosti v podnikání. Transakce může přispět k rozvoji celého regionu a vedle stávajících 5 tisíc zaměstnanců nabídnout práci dalším lidem. Rozšířit se může i současná spolupráce s univerzitou," řekl na setkání hejtman Josef Bernard.

Dai Yusi, ředitel společnosti CNIC, která pomáhá čínským firmám expandovat, představil plán jeho společnosti a věří, že tato spolupráce přinese hodně pozitivního všem zúčastněným stranám.

Fotogalerie:


Viceprezident skupiny CRRC Xu Zongxiang se podepsal do pamětní knihy Plzeňského kraje