Plzeňský kraj podpoří mládežnická družstva HC škoda Plzeň

obrazek
20. srpna 2014 16:46, aktualizováno 15:46, Mgr. René Zeithaml

Podpisem deklarace o spolupráci pro rok 2014 mezi Plzeňským krajem a občanským spolkem HOCKEY CLUB Plzeň 1929 byla v úterý 19. srpna 2014 potvrzena finanční podpora mládežnických hokejových družstev, kterou každoročně poskytuje Plzeňský kraj.

Deklaraci o spolupráci mezi Plzeňským krajem a HC Plzeň 1929 podepsal v plzeňské ČEZ Aréně hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs a jeho náměstek pro oblast školství, sportu, cestovního ruchu a projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 Jiří Struček s generálním manažerem klubu HC Plzeň 1929 Martinem Strakou.

„Mám radost z výsledků sportovců v Plzeňském kraji, protože i díky jejich úspěchům je náš kraj hodnocen jako jeden z nejlepších v České republice. Plzeňský kraj vnímá sport jako důležitý společenský fenomén a na rozvoj sportu pravidelně přispívá. Mladé hokejisty podporuje kraj už šestým rokem," uvedl hejtman Václav Šlajs a popřál plzeňským hráčům hodně štěstí.

Smlouva deklaruje společný zájem na zkvalitňování výchovy a zlepšování tréninkových podmínek mládežnických družstev HC Plzeň 1929. Za tímto účelem Plzeňský kraj poskytne mládežnickým družstvům finanční dotaci ve výši 2.500.000 korun.

„Chtěl bych poděkovat Plzeňskému kraji za podporu mládežnického hokeje. Za jejich pomoci se nám daří vychovávat skvělé hokejisty pro A-tým, za dobu naší rozšířené spolupráce to je deset hráčů," uvedl k prodloužení spolupráce generální manažer Martin Straka.

HC Plzeň 1929 jmenuje Plzeňský kraj generálním partnerem mládežnických družstev HC Plzeň 1929 a současně ho bude uvádět na oficiálních akcích a webových stránkách jako svého generálního partnera.

Fotogalerie: