Plzeňský kraj se prezentoval v Šanghaji

obrazek
24. dubna 2015 10:37, aktualizováno 09:37, Bc. Eva Mertlová

Delegace Plzeňského kraje v čele s hejtmanem Václavem Šlajsem se v Čínské lidové republice dne 23. dubna zúčastnila zahájení veletrhu China Sanghai International Technology Fair 2015 (CSITF), který je součástí Českých dnů v Šanghaji. Česká republika je poprvé v historii hlavním zahraničním partnerem tohoto podniku. Představují se zde čtyři významné kraje ČR – Plzeňský, Moravskoslezský, Jihomoravský a hlavní město Praha a také padesát významných českých firem nejrůznějších oborů.

Místem konání veletrhu CSITF 2015 je National Exhibiton and Convention Center v Šanghaji. Plzeňský kraj se na akci prezentoval prostřednictvím stánku agentury CzechTourism. "Cílem prezentace Plzeňského kraje na veletrhu CSITF je zejména prezentace regionu a zviditelnění Plzeňského kraje pro potenciální čínské turisty," uvedl hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs.

Veletrhu se zúčastnili hejtmani zúčastněných krajů, ale také zástupci české vlády – ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček a předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček.

Jedná se o veletrh technologií, při němž dostali příležitost se prezentovat například čeští výrobci letadel, automobilů, nákladních vozů, tramvají či obráběcích center. ČR chce na národním stánku představit také nejnovější technologie - nanotechnologie a farmaceutické technologie, čističky vod a vzduchu či kogenerační jednotky.

Veletrh CSITF 2015 navazuje na České dny v Šanghaji (22. – 25. 4. 2015). Akce s názvem České dny v Šanghaji je komplexní promoční a propagační akcí České republiky, která zahrnuje aktivity zaměřené na posílení image České republiky jako země kulturně a turisticky přitažlivé, technologicky a průmyslově vyspělé nabízející výhodné investiční příležitosti.

Delegaci Plzeňského kraje vedenou hejtmanem Václavem Šlajsem tvoří další zástupci kraje, města Plzně, Asociace hospodářských komor Jihozápad, Západočeské univerzity a ředitelé významných firem v kraji.

Fotogalerie