Plzeňský kraj slaví úspěch na pomezí Evropy a Asie

obrazek
20. dubna 2017 14:38, aktualizováno 13:38, Mgr. Jana Filípková

Přívětivé jarní počasí přivítalo ve dnech 6. až 9. dubna 2017 zástupce Plzeňského kraje v hlavním městě Sverdlovské oblasti Jekatěrinburgu. Město ležící na řece Iseť a rozkládající se na pomezí Evropy a Asie hostilo veletrh Leto Jekatěrinburg, který svojí významností a prestiží patří mezí nejvýznamnější veletrhy cestovního ruchu v Ruské federaci.

Plzeňský kraj v zastoupení náměstkyně hejtmana pro školství a cestovní ruch Ivany Bartošové navázal na přátelské a hodnotné vztahy, které v roce 2014 vyústily v širokou spolupráci obou regionů. „Jsem velmi ráda, že návštěvnost ruských turistů v Plzeňském kraji každým rokem stoupá a jsem přesvědčená, že k tomu přispívá i velmi zdařilé propagace a spolupráce. Ať už se jedná o pořádání press tripů pro ruské novináře v Plzeňském kraji či právě prezentace přímo v Jekatěrinburgu spojená s prohlubováním osobních kontaktů. To vše přispívá ke zvýšenému zájmu o Plzeňský kraj jako takový,“ prohlásila Ivana Bartošová po návratu z Jekatěrinburgu.

V lednu a v únoru vzrostl meziročně příliv ruských turistů do ČR o téměř 75%.  Nově navázané kontakty a vysoký zájem o památky, přírodu a kulturní akce (např. Západočeské baroko) Plzeňského kraje jsou i nadále příslibem zvyšujícího se zájmu a počtu turistů nejenom ze Sverdlovské oblasti, ale i z celého Ruska.

Fotogalerie: