Porada krizového štábu

obrazek
07. března 2018 15:33, aktualizováno 14:33, Mgr. René Zeithaml

Pravidelnou poradu krizového štábu, která proběhla 7. března 2018 na krajském úřadě, zahájil hejtman Josef Bernard. Poté seznámil přítomné s aktuálními informacemi o bezpečnostní situaci v Plzeňském kraji, nelegální migrací a nehodovostí ředitel Krajského ředitelství policie ČR Pavel Krákora.

Radek Svoboda z krajského úřadu vyhodnotil plnění úkolů odborných skupin Krizového štábu Plzeňského kraje v roce 2017, seznámil přítomné se závěry cvičení "Dlouhodobé sucho 2017", zhodnotil spolupráci se složkami integrovaného záchranného systému a představil hlavní úkoly odborných skupin Krizového štábu Plzeňského kraje pro letošní rok.

Ředitel Krajské veterinární správy Plzeňského kraje Václav Poláček podrobně informoval o řešení výskytu afrického moru prasat v kraji i celé České republice. Ředitel Hasičského záchranného sboru PK František Pavlas podal informace o činnosti hasičů v loňském roce a představil některé mimořádné události. Na závěr prezentovala Jana Vidunová ze záchranky,  jak se chovat v nebezpečných situacích, jako je dopravní nehoda, předvedla zásady první pomoci při dopravní nehodě a pak následovala praktická ukázka kardiopulmonální resuscitace.

Fotogalerie: