Před koncem roku přivítal hejtman hosty z Horní Falce

obrazek
06. ledna 2015 14:25, aktualizováno 13:25, Mgr. René Zeithaml

Před koncem loňského roku přivítal hejtman Václav Šlajs společně se svým náměstkem Ivo Grünerem na Krajském úřadě Plzeňského kraje milou návštěvu. Na přátelské setkání přijeli představitelé Horní Falce - partnerského regionu Plzeňského kraje, a to předseda zemského sněmu Franz Löffler, vládní prezident Axel Bartelt a poslanec německého spolkového sněmu Karl Holmeier. Setkání se zúčastnil také poslanec Parlamentu ČR a současně zastupitel Plzeňského kraje a předseda finančního výboru krajského zastupitelstva Václav Votava.

Po krátkém přijetí na krajském úřadě si němečtí hosté v doprovodu představitelů Plzeňského kraje v čele s hejtmanem Václavem Šlajsem prohlédli historický střed Plzně. Navštívili také katedrálu sv. Bartoloměje, kterou je provedl Mons. Emil Soukup. 

„Máme řadu společných témat, takže i původně sváteční přátelské setkání mělo spíše pracovní náplň. Naši hornofalčtí partneři velmi ocenili, že Plzeňský kraj zvítězil ve srovnávacím výzkumu Místo pro život. Jsou rádi, že v nás mají úspěšného přeshraničního partnera, protože i Horní Falc je mezi bavorskými regiony na špičce," říká hejtman Václav Šlajs. „Je ve společném zájmu obou regionů rozvíjet česko-bavorský příhraniční prostor a zajistit kvalitní podmínky pro život v této oblasti," doplňuje.

Fotogalerie: