Prezidenta všude vítaly davy lidí

obrazek
09. března 2015 10:21, aktualizováno 11:17, Bc. Eva Mertlová

Třetí den prezidentské návštěvy v Plzeňském kraji strávila hlava státu v Nýřanech, Kralovicích a na závěr na zámku Zbiroh. Svůj třídenní pobyt v kraji hodnotil prezident velmi pozitivně.

V dopoledních hodinách zavítal prezident do Nýřan, kam dorazila prezidentská návštěva vůbec poprvé v historii města. Miloše Zemana přivítal starosta města Jiří Davídek a poté bylo připraveno setkání s občany v sále místního kulturního domu. Zde byl také připraven prapor, aby jej prezident mohl dekorovat prezidentskou stuhou.

Krátce po poledni bylo vše připraveno k přivítání prezidenta na radnici v Kralovicích. Před budovou se s hlavou státu pozdravil starosta Rudolf Salfický a také zastupitelé a další osobnosti Kralovicka. Kolem půl jedné očekávali příjezd prezidenta místní obyvatelé v Lidovém domě, kde měli možnost s Milošem Zemanem diskutovat.

Závěr třetího dne návštěvy v kraji prezident strávil na zámku Zbiroh, kde při závěrečné tiskové konferenci poděkoval za vynikající organizaci návštěvy a také pochválil vedení kraje. "Plzeňský kraj je nejlepším krajem v České republice, má dobře fungující koalici, není spojen s žádnými skandály, má nejnižší nezaměstnanost v republice a na rozdíl od ostatních krajů má výhodu, a to v podobě fungující dálnice D5, která je určitým bonusem pro zahraniční investory," uvedl prezident.

Fotogalerie