Přítomné potěšil Vánoční Romboh

obrazek
03. ledna 2017 16:32, aktualizováno 15:38, Mgr. Jana Filípková

Náměstkyně hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu Ivana Bartošová se zúčastnila jedné z tradičních prosincových akcí pořádaných občanským sdružením Blízký soused v Plzni, a to Vánočního Rombohu. Ta se uskutečnila 14. prosince 2016 v prostorách Základní školy na Husově nám. v Plzni.

Děti si pro své rodiče a známé připravili vystoupení inspirovaná vánoční tématikou. K vidění a slyšení bylo divadelní představení o narození Ježíška, vánoční koledy a jiné písně. Nechyběla ani ukázka romských tanců. Vystoupili též partneři z Khamoro Plznatar a Žonglér o.s.

„Oceňuji aktivní zapojení dobrovolníků, kteří se celoročně věnují převážně romským dětem ze sociálně vyloučených lokalit z azylových domů a ubytoven. Organizují pro ně kroužky a naplňují jejich volnočasové aktivity v klubovně občanského sdružení Blízký soused,“ prohlásila Ivana Bartošová. Ta měla i možnost se tady osobně seznámit s předsedkyní občanského sdružení Blízký soused Pavlou Fábrerovou, která toto sdružení v roce 2010 založila.

Text