Pro děti v tísni bylo nově otevřeno zařízení Robinson ve Stodě

obrazek
07. února 2017 18:11, aktualizováno 17:11, Mgr. Jana Filípková

Za účasti náměstkyně hejtmana pro školství a cestovní ruch Ivany Bartošové proběhlo ve čtvrtek 2. února 2017 slavnostní otevření Domu pro děti vyžadující okamžitou pomoc  – Robinson ve Stodě. Pásku za Plzeňský kraj slavnostně přestřihl i náměstek hejtmana pro sociální věci Zdeněk Honz.

„Jsem ráda, že za přispění Plzeňského kraje mohlo takové zařízení pomáhající dětem v tísni vzniknout. Zpravidla přeji školským zařízením dostatek žáků, ale tady jsem na rozpacích. Zde naopak bych si přála, aby pro co nejmenší počet dětí bylo potřebné využívat služby Robinsonu. I přesto oceňuji a vážím si profesionálního přístupu zaměstnanců a materiálního zázemí, které je zde pro ohrožené děti připravené,“ prohlásila Ivana Bartošová.

Zařízení, které vzniklo díky investici Plzeňského kraje dosahující téměř 9 miliónů korun, poskytuje ochranu a pomoc dětem, které se ocitly v tísni. Jedná se o děti  bez jakékoliv péče, jejichž život, zdravotní stav či základní práva jsou vážně ohrožena. Péče je poskytována dětem od 0 do 18 let věku. Maximální zde může být umístěno 20 dětí na přechodnou dobu. O děti nepřetržitě pečuje odborný personál po dobu nezbytně nutnou než se mohou děti vrátit domů nebo než je pro ně nalezeno jiné řešení.

Fotogalerie: