Prostory Radovánku navštívila náměstkyně hejtmana Ivana Bartošová

obrazek
04. ledna 2017 18:48, aktualizováno 17:48, Mgr. Jana Filípková

Ve středu 4. ledna 2017 navštívila náměstkyně hejtmana PK pro školství a cestovní ruch Ivana Bartošová dvě budovy z celkových osmi, kde sídlí Středisko volného času Radovánek, příspěvková organizace Plzeňského kraje, v doprovodu její ředitelky Evy Tischlerové.

V Ledecké ulici se seznámila s prostory umístěnými v bývalé vile, kde probíhá celá řada kroužků počínaje keramickými a divadelními aktivitami, přes hudební až po činnosti zabývající se astronomií, chovatelstvím apod. určené nejen dětem, ale i seniorům.

„Uvědomuji si, jak důležitou roli zde sehrává lidský faktor, profesionální vedení pedagogických pracovníků a chuť tvořit a být nápomocen dětem, mládeži i seniorům,“ prohlásila Ivana Bartošová poté, kdy si budovu prošla od suterénních prostor až po horní patro.

I druhé zastavení v Radovánku proběhlo přímo v Plzni, a to v Pallově ulici.

Fotogalerie:

 

Středisko volného času RADOVÁNEK organizuje svoji bohatou činnost v osmi budovách ve čtyřech městech Plzeňského kraje. Je školským zařízením pro oblast zájmového a neformálního vzdělávání zřizovaného Plzeňským krajem.

Nabízí služby v oblasti výchovy, vzdělávání a osvěty pro širokou veřejnost. Svou činností naplňuje zájmy dětí, žáků, mládeže i dospělých. Je zaměřeno na aktuální potřeby a trendy měst a obcí, kde má svá místa poskytovaného vzdělávání, regionu, ale i nad rámec kraje v oblasti práce s dětmi se speciálními vzdělávacími potřebami a dětmi ze znevýhodněného sociokulturního prostředí.

Zabývá se inkluzivním vzděláváním, výchovou a vzděláváním v oblasti multikultury a zdravého klima. Své úspěchy má v oblasti technických činností jako je plastikového modelářství, robotika a letecké modelářství, tanec a umění s účastí v národní i mezinárodní reprezentaci. Zájmové vzdělávání a jiné aktivity zajišťuje odborný a pedagogicky připravený tým.