Restaurace Na Spilce patřila seniorům

obrazek
06. ledna 2015 10:48, aktualizováno 09:48, Mgr. René Zeithaml

Tradiční setkání seniorů v plzeňské restauraci Na Spilce se uskutečnilo ve čtvrtek 11. prosince 2014. Setkání se kromě hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse zúčastnili náměstci hejtmana Jaroslav Bauer a Zdeňka Lišková, radní Zdeněk Honz a Jaroslav Šobr společně s novou členkou rady Milenou Stárkovou. Kromě hudby a dobrého jídla byly pro seniory připraveny i soutěže.

Setkání zahájil hejtman Václav Šlajs, který přítomným poděkoval za jejich práci, protože i oni se ve svém aktivním věku podíleli na rozvoji našeho kraje. „Plzeňský kraj před dvěma týdny získal ocenění nejlepší místo pro život a předběhl v tomto průzkumu i Prahu. Svůj podíl na tomto úspěchu máte i vy, protože jste v tomto regionu žili a pracovali," uvedl hejtman. Na závěr svého vystoupení popřál všem spokojené svátky a pevné zdraví do dalších let. Krátce k přítomným promluvil také předseda Krajské rady seniorů Leoš Jochec a předsedkyně Krajské rady svazu důchodců Bohumila Šmolíková.

O hudební doprovod během celého večera se staralo hudební duo Harmonie. Kromě tance mohli senioři i soutěžit. Nejprve je čekal malý kvíz se třemi otázkami, které se týkaly Plzeňského kraje a pak aktivní soutěž spočívající ve slalomu mezi lahvemi, přičemž soutěžící musel na tenisové raketě udržet tenisový míček. Pro výherce pak byly připraveny drobné dárky od Plzeňského kraje.

Setkání seniorů se zúčastnilo cca 400 lidí. Rok od roku zájem o setkávání v předvánočním čase narůstá.

Fotogalerie:

             

Foto: Jindra Radová