Šéftrenéři Regionálních fotbalových akademií FAČR navštívili trénink mladých fotbalistů

obrazek
24. února 2016 13:01, aktualizováno 12:01, Bc. Eva Mertlová

Setkání šéftrenérů Regionálních fotbalových akademií FAČR se uskutečnilo od 22. - 24. února v Plzni. Hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs, jeho náměstek Jiří Struček a radní Jaroslav Šobr se se šéftrenéry setkali na hospitaci tréninkové jednotky kategorií U14+ U15 na hřišti 33. základní školy v Plzni. Své dovednosti i tréninkové metody na umělém trávníku školy, kterou navštěvovali světoznámí sportovci jakým je např. brankář Petr Čech či reprezentant David Limberský, představily čtyři desítky žáků Regionální fotbalové akademie Plzeňského kraje. Mezi hosty hospitace tréninku nechyběla ani ikona českého i světového fotbalu Karel Poborský.

Regionální fotbalová akademie Plzeňského kraje je pilotním projektem Fotbalových akademií FAČR. Cílem projektu je koncentrace největších fotbalových talentů na jednom místě a pak jejich výchova v jedné z klíčových fází kariéry za dohledu špičkových odborníků a odpovídajících podmínkách. Právě pilotní projekt vznikl díky spolupráci FAČR, Plzeňského kraje, města Plzeň a FC Viktoria Plzeň. Memorandum o spolupráci na výchově mladých hráčů podepsaly uvedené strany v únoru loňského roku.

"Velmi nás těší, že pilotní projekt fotbalových akademií vznikl před rokem právě v Plzeňském kraji. Náš kraj dlouhodobě podporuje sportování mládeže a považujeme sport za vhodnou volnočasovou aktivitu pro mladé lidi a doufáme, že právě fotbalové akademie vychovají další talentované hráče jakými byli například Per Čech nebo reprezentanti Procházka či Limberský," uvedl hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs.

Fotogalerie