Seniorský tým Plzeňského kraje zvítězil v mezinárodních hrách

obrazek
04. září 2018 14:47, aktualizováno 13:47, Bc. Eva Mertlová

Hejtman Josef Bernard se v úterý 4. září 2018 setkal na krajském úřadě s úspěšnými seniory, kteří reprezentovali Plzeňský kraj na třetím ročníku Mezinárodních sportovních her seniorů ČR. Osmičlenný tým složený z trojice žen a pětice mužů převzal z rukou hejtmana jako poděkování za reprezentaci kraje děkovný pamětní list a drobné dárky. Nechyběla také neformální debata především o samotném klání, které v letošním roce hostil ve dnech 16. – 19. července Olomoucký kraj. Tým Plzeňského kraje zvítězil potřetí, a to s velkým náskokem 17 bodů na druhý tým z Moravskoslezského kraje. Klání probíhá v deseti disciplínách, každý člen týmu soutěží ve všech disciplínách a body se pak sčítají dohromady. V letošním roce se mezinárodních her účastnily také týmy Slovenska, Polska a Maďarska.

"Jsem velmi hrdý na to, že právě tým našeho kraje opět zvítězil a dokázal tak i ostatním seniorům, že existuje způsob aktivního života i ve vyšším věku," uvedl hejtman Josef Bernard.

A jaké je tajemství úspěchu vítězného týmu? "Pravidelné tréninky, protože důležitá je nejen fyzická příprava, ale také psychika závodníka. Máme také k dispozici dvě tréninková střediska, kde se pravidelně scházíme a trénujeme," konstatoval předseda Rady seniorů Plzeňského kraje Leoš Jochec.

Příští ročník mezinárodních sportovních her seniorů ČR se pravděpodobně uskuteční v Jihočeském kraji.

Fotogalerie