Setkání dětských světů bylo tentokrát v šapitó

obrazek
19. června 2017 10:10, aktualizováno 12:19, Bc. Eva Mertlová

Setkání dětských světů uspořádalo hejtmanství letos už posedmé. Tradiční akce, při které se sejdou děti z dětských domovů a děti z řad nejširší veřejnosti, aby si užily zábavu a dobrodružství, se letos uskutečnila na Velké louce v Plasích a děti zavedla pod cirkusové šapitó.

Po krátkém zahájení vystoupil zpěvák Adam Mišík, který potěšil návštěvníky akce také autogramiádou. Děti z dětských domovů si připravily i v letošním roce vystoupení plná tance, zpěvu i mluveného slova.

Po celý den bavil návštěvníky akce Cirkus trochu jinak, který představil provazochodce, žongléry, vystoupení intrikářů nebo akrobacii na šálách spojenou s možností vyzkoušet si tuto netradiční sportovní disciplínu. Nechyběli chůdaři, bublinový workshop ale i tradiční pouťový kolotoč. Se zumbou a diskopárty pobavilo malé i velké prasátko PIGY, svezení na koních nabídli zástupci sdružení S. O. S. - Život pro koně.

Součástí programu bylo vyhlášení soutěže pro děti z dětských domovů, které zřizuje Plzeňský kraj, o nejhezčí obrázek z návštěvy plzeňské ZOO. Ceny předával vítězům jednotlivých kategorií hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, který si s dětmi také během dne vyzkoušel žonglování a další netradiční zábavu. "Setkání dětských světů v letošním roce nabídlo dětem velmi netradiční zábavu v podobě cirkusových triků a disciplín a já jsem velice rád, že je to bavilo a dokázaly, jak jsou šikovné a nebojí se nových zážitků," uvedl hejtman Josef Bernard. 

Pro všechny návštěvníky z řad veřejnosti byla připravena soutěž o ceny, mezi které patřily například tři rodinné vstupenky do netradiční, rodinné ZOO Plasy. Vstupenky věnoval Knížecí pivovar Plasy, s.r.o.

Akci, která se uskutečnila i díky finanční podpoře společnosti NET4GAS, pořádá Plzeňský kraj pro všechny děti, ale i jako poděkování všem, kdo se o děti v krajských dětských domovech starají. Vstup na akci je každoročně zdarma.  

Fotogalerie