Setkání s českými europoslanci 24.9.2014

26. listopadu 2014 11:45, aktualizováno 10:45, Mgr. Zbyněk Prokop

Po červnových volbách do Evropského parlamentu a po usazení všech nezbytných formalit jsme se dohodli se zastoupením hl. m. Prahy a Jihomoravského kraje, že společné setkání a seznámení s europoslanci bude příjemnější než dojednávání separátních schůzek každého zvlášť.

Na akci se potom dostavili europoslanci Petr Ježek (ANO), Kateřina Konečná (KSČM), Jiří Maštálka (KSČM), Pavel Poc (ČSSD), Miroslav Poche (ČSSD), Stanislav Polčák (STAN a TOP09), Jiří Pospíšil (TOP09), Jaromír Štětina (TOP09) a Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). Jako další hosté byli pozváni zástupci dalších českých institucí v Bruselu (CzechTrade, CEBRE, Český olympijský výbor, CZELO atd.). Sympatickým překvapením byla i účast tehdy ještě designované eurokomisařky Věry Jourové.

Kromě obligátní výměny kontaktů a debaty o aktuálním dění v Bruselu se hovořilo také o prioritách činnosti jednotlivých poslanců a o aktivitách regionálních zastoupení.

ředitelka Pražského domu v Bruselu Lucie Čadilovávedoucí zastoupení Jihomoravského kraje v Bruselu Eliška Buzkovázástupce Plzeňského kraje v Bruselu Zbyněk Prokopdebata s europoslancem Tomášem Zdechovským