Slavnostní otevření první učňovské prodejny radiátorů v SOŠ a SOU Sušice

obrazek
04. června 2012 09:50, aktualizováno 08:50, Bc. Petra Síbalová

16. května 2012 se otevřela v Sušici prodejna radiátorů „COLORADO“. Tento projekt vznikl za spolupráce SOŠ a SOU Sušice a firmy Systherm Plzeň. Záštitu nad celou akcí převzal Cech instalatérů a topenářů ČR.

            Otevření této prodejny (mimo jiné – radiátory jsou prodejné pouze s montáží, kterou budou provádět žáci školy oborů Instalatér a Mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení) přinese další zkvalitnění služeb pro veřejnost v regionu, propojení praxe žáků s produktivní prací, zkvalitnění výuky a doplnění finančních prostředků školy.

        

           Společné otevření této formy prodeje s montáží přispívá k novému trendu výuky oborů na škole, ve kterém se škola výrazně přibližuje k potřebám a zájmům firem a při vlastní výuce s nimi a se sociálními partnery výrazně spolupracuje.

            Slavnostního otevření se v tento den zúčastnili zástupci Krajského úřadu Plzeň, starosta města, generální ředitel firmy Systherm, místopředseda CIT, ředitelka Hospodářské komory Klatovy a ostatní hosté. Všichni přítomní vyjádřili podporu tomuto druhu vzdělání a konstatovali nutnost posílit počet absolventů v technických a stavebních oborech.