Slavnostní otevření sportovního areálu SOŠ a SOU Sušice

obrazek
20. září 2012 08:53, aktualizováno 29. října 2012 13:22, Bc. Petra Síbalová

Během prázdnin se na některých školách dokončovaly různé stavební práce a rekonstrukce. Napilno měli na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti v Sušici. Zde totiž bylo dokončeno fotbalové a volejbalové hřiště a atletický areál.

Fotbalové hřiště

Finanční náklady činily 7,8 milionu korun. Z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a vlastních prostředků byly zrekonstruovány dvě učebny cizích jazyků. V přízemí domova mládeže přivítaly učně oboru Kadeřník nové prostory zřízené nákladem 300 tisíc korun. Rekonstrukcí prošlo 39 pokojů domova mládeže hotelového typu na malometrážní byty. Příspěvek od Plzeňského kraje činil 0,6 milionu korun.

Přestřižení pásky

Slavnostní otevření všech uvedených objektů se konalo v úterý 18. září 2012. Kromě senátorky JUDr. Jiřiny Rippelové, poslance Jana Látky a starosty města Sušice Bc. Petra Mottla se slavnostního aktu zúčastnili i představitelé Plzeňského kraje. Náměstek pro oblasti školství, mládež, sport a ekonomika Jiří Struček slavnostně přestřihl pásku a aktivně „pokřtil“ i nové fotbalové hřiště.

Fotbalový zápas

Poděkování patří všem, kteří se na uvedených úpravách podíleli.