Slavnostní otevření víceúčelového objektu pro praktickou výuku žáků a celoživotní vzdělání v řemeslných oborech vzdělání

obrazek
11. října 2012 13:56, aktualizováno 29. října 2012 14:07, Bc. Petra Síbalová

Střední škola, Horní Bříza, U Klubu 302 - slavnostní ukončení realizace projektu

Ve středu 3. října 2012 se uskutečnilo slavnostní otevření nové budovy praktického vyučování v rámci projektu „Víceúčelový objekt pro praktickou výuku žáků a celoživotní vzdělávání v řemeslných oborech vzdělání“. Slavnostního otevření se zúčastnili Ivo Grüner, náměstek hejtmana pro oblasti regionální rozvoj, fondy EU a informatiku, Jiří Struček, náměstek hejtmana pro oblasti školství, mládež, sport a ekonomika a další představitelé Plzeňského kraje. Přítomni byli také zástupci partnerských organizací, žáci a zaměstnanci školy.

Finanční náklady projektu, financovaného z Regionálního operačního programu NUTS II. Jihozápad činily 37 mil. Kč. Celý projekt předfinancovával Plzeňský kraj. Realizace projektu byla zahájena v srpnu 2011 a dokončena v září 2012. Součástí slavnostního otevření byl také Den otevřených dveří. Návštěvníci si mohli prohlédnout všechny prostory areálu Střední školy v Horní Bříze.

Vybudování víceúčelového objektu pro praktické vyučování přispěje ke značnému zkvalitnění výuky žáků, úsporám provozních nákladů a také ke zlepšení podmínek pro výuku žáků i účastníků kurzů celoživotního vzdělávání.