SOU Domažlice hostilo regionální soutěž ve stolování

obrazek
28. ledna 2016 11:01, aktualizováno 10:01, Petra Olivková

V úterý 19. ledna 2016 pořádalo Střední odborné učiliště Domažlice ve spolupráci s Městem Domažlice již 7. ročník regionální soutěže ve stolování pro obory vzdělání kuchař – číšník a gastronomie. Tématem letošního ročníku soutěže byla „Pocta českému pivu“. Soutěže se zúčastnilo  7 družstev ze středních odborných učilišť a hotelových škol z Plzeňského a Karlovarského kraje ( z Domažlic, Horažďovic, Rokycan, Toužimi, Mariánských Lázní a Sokolova).

Hodnocení soutěže, která byla i určitou formou přehlídky umění a nápadů jednotlivých škol, bylo v letošním ročníku formou umístění v pásmech (zlatém, stříbrném a bronzovém) a byly oceněny hlavní tři kategorie:

1. absolutní vítěz, kterým se stala Střední škola živnostenská Sokolov

2. cena ředitelky SOU Domažlice za kreativitu, kterou získala Hotelová škola Mariánské Lázně 

3. cena diváků a odborné veřejnosti, kterou získalo Střední odborné učiliště Domažlice

Mezi hlavními porotci odborné veřejnosti byli zástupci Pivovaru a restaurace Bezděkov u Klatov, Restaurace U Sv. Jána v Trhanově a Kolovečské keramiky a muzea. Odborná porota, složená z učitelů odborného výcviku jednotlivých škol, hodnotila vzhled tabulí, vystižení tématu, dekorace, připravené menu i inventář. Též si ověřila znalosti a připravenost soutěžících. Soutěž má stále stoupající úroveň tvořivosti žáků, nápadů i originality inventáře. Velmi zajímavá byla i meníčka, dekorační doplňky a květinová výzdoba. Hosté si prohlédli prostory Kulturního centra pivovar Domažlice a ochutnali kulinářské výrobky našich žáků. Velmi žádané byly také míšené nápoje na bázi piva.