Soutěž GES – ELEKTRONICS – CUP 2012

obrazek
03. dubna 2012 12:57, aktualizováno 11:57, Bc. Petra Síbalová

Ve dnech 26. a 27.3. 2012  se uskutečnil 6. ročník celorepublikové soutěže  GES – ELEKTRONICS CUP 2012. Soutěž určenou pro žáky elektronických oborů uspořádalo Střední odborné učiliště Domažlice na pracovišti ve Stodě. Soutěže, kterou sponzoruje firma GES Elektronics a.s. Plzeň,  se zúčastnilo celkem 15škol se zavedenými elektrotechnickými obory. Žáci soutěžili v teoretických odborných znalostech formou testu, v poznávání elektrotechnických součástek a v hlavní praktické části sestavovali výrobek pomocí elektronické stavebnice.

Celkovým vítězem se stalo dvoučlenné družstvo žáků ze Střední školy elektrotechniky a spojů, Ústí nad Labem – Stříbrníky, na druhém místě skončilo družstvo ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Kutná Hora a na pomyslném bronzovém stupínku skončilo družstvo ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Lanškroun.

Všichni soutěžící obdrželi pamětní listy, prví tři hodnotné věcné ceny a oceněná družstva poháry. Za zorganizování soutěže patří poděkování všem organizátorům.