Soutěž Region 2015

obrazek
05. února 2015 09:01, aktualizováno 08:01, Bc. Petra Síbalová

Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu v Plzni, Nerudově ulici, uspořádala ve čtvrtek 22. ledna a v pátek 23. ledna 2015 již 19. ročník soutěže Region 2015 pro žáky výtvarných oborů středních škol, žáky oborů zaměřených na cestovní ruch a žáky oborů Aranžér, Obchodník a Prodavač. Region 2015 přivítal celkem 151 žáků z  30 středních odborných škol, kteří soutěžili v několika kategoriích a podali velmi zdařilé výkony.

Žáci výtvarných oborů soutěžili ve dvou disciplínách - jednotlivci v kresbě podle modelu a dvojice v tvorbě plakátu pomocí počítačových programů.

Žáci oborů zaměřených na cestovní ruch soutěžili také ve dvou disciplínách – tříčlenné týmy, vlastní soutěž se skládala ze dvou částí – znalostního testu z dějin kultury, zeměpisu a cestovního ruchu a přípravy produktu a jeho následné prezentace a jednotlivci kromě vypracování znalostního testu prezentovali před odbornou komisí turistickou atraktivitu ze svého okolí v cizím jazyce.

Pro žáky oboru Aranžér bylo připraveno šest soutěžních disciplín na téma Plzeň 2015 EHMK: Aranžování komerční vitríny, Maketa výkladní skříně, Plakát, Počítačová grafika, Špendlení na živý model a Úprava stolu.

Žáci oborů Obchodník a Prodavač soutěžili v disciplínách Klasické balení, Dárkové balení a Aranžování výstavky a poradenská služba.

Žákyním Střední odborné školy obchodu, užitého umění a designu, Plzeň se nejvíce dařilo v soutěži zaměřené na cestovní ruch, kde zvítězily v obou kategoriích, velmi úspěšné byly i v soutěži určené žákům oboru Prodavač a také mezi žáky uměleckých oborů obsadil 2. místo Štěpán Rubáš ze 4. ročníku oboru Grafický design.

Vítězné práce je možné si prohlédnout na webových stránkách www.nerudovka.cz.

Nejlepší soutěžící obdrželi pěkné ceny z rukou vedoucí odboru školství KÚ Plzeňského kraje Jaroslavy Havlíčkové a ředitelky pořádající školy Marie Klesové při slavnostním vyhlášení výsledků.